Nå starter Sykle til Jobben-aksjonen
Har du meldt deg på? 2013-04-24
DSC_0511_300x199Onsdag 24. april starter Sykle til Jobben-aksjonen i regi av Bedriftsidretten. Buskerudbysamarbeidet betaler for deltakelse for alle ansatte i virksomheter i Buskerudbykommunene.

Sykle til Jobben aksjonen er en uhøytidelig aktivitetskampanje som har til hensikt å få folket i bevegelse. Hovedsakelig ved å sykle eller gå til og fra jobben, men all aktivitet kan registreres og teller i konkurransen – og det er flotte premier, både fra Bedriftsidretten og fra Buskerudbysamarbeidet. Blant annet trekkes en heldig vinner av en sykkel hver uke så lenge kampanjen varer, til sammen ni sykler.

-Det er mange fordeler med å sykle til jobben: Du får en frisk start på dagen, helsen blir bedre og det er helt gratis. I tillegg er det en fordel for både trafikk og miljø om flere velger sykkel framfor bil, sier Synne Gurigard, prosjektleder for sykkel i Buskerudbysekretariatet.
 
Kampanjen er lagt opp slik at mindre lag konkurrerer seg imellom samtidig som virksomhetene kan konkurrere med hverandre. Det kan være fem deltakere på hvert lag og aktiviteten registreres påwww.sykletiljobben.no eller via en app.
 
Buskerudbysamarbeidet bidrar til å gjøre det enklere å velge sykkelen ved å finansiere ulike tiltak i de fem kommunene. Samarbeidet vil lage flere og bedre sykkelveier og et mer helhetlig sykkelveinett. Nye og bedre sykkelparkeringer skal gjøre det enkelt og trygt å parkere sykkelen.
 
Buskerudbysamarbeidet har som mål å doble andelen som bruker sykkel som reisemiddel til og fra jobben.
 
 
 
Om Sykle til jobben-aksjonen 2013
 
 
 
Hva er Sykle til jobben-aksjonen?
Sykle til Jobben er en uhøytidelig aktivitetskampanje for arbeidslivet, i regi av Bedriftsidretten.
 
 
Hvorfor skal virksomhetsledere oppfordre ansatte til å bli med?
Sunne og friske medarbeidere er glade, motiverte og mer effektive medarbeidere, og trening og god helse har sammenheng med lavere sykefravær. I tillegg skaper Sykle til Jobben samhold og entusiasme på arbeidsplassen. Konseptet er organisert og veletablert og krever lite fra administrasjonen.
Det er enklere å velge sykkel til jobben hvis arbeidsgiveren oppfordrer til det og er positive til en aktiv arbeidsreise!
 
Hvorfor bør man bli med?
Det er mange gode grunner til å sykle til jobben: Det er effektivt – du får unnagjort treningsøkta på vei til jobben og for mange er det faktisk raskere å sykle enn å kjøre bil. Det er enklere å parkere og du slipper kø. Sykle til jobben er en morsom konkurranse som ofte blir en snakkis i lunsjpausen. Foreldre kan gå foran som et godt eksempel for barna – barna gjør ikke som foreldrene sier, de gjør som de gjør! I tillegg er det mange fine premier å vinne!
I regi av Buskerudbysamarbeidet får alle virksomheter med postadresse i Lier, Drammen, Nedre Eiker, Øvre Eiker og Kongsberg tilbud om gratis deltakelse i Sykle til jobben-aksjonen.
 
Hvordan?
Påmelding kan skje nettsiden www.sykletiljobben.no. Hver bedrift kan melde på så mange lag de ønsker, og lagene kan ha maks fem deltakere. Kanskje lagene internt i virksomheten kan konkurrere seg imellom eller utfordre en annen bedrift? Hver bedrift har en kontaktpersonsom registrerer bedriften på nettsiden, og sender ut en link til de ansatte for å logge seg inn i nettløsningen første gang. All aktivitet kan registreres, både aktivitet til og fra jobben og trening utenom arbeidstiden. Registreringen foregår enten på nettsiden eller via en egen app for iPhone.